رضا شاهمرادی، مدیر کل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت با اعلام این خبر افزود: یکی از روشهای درمان تومورهای سرطانی تابش اشعه گاما در موضع سرطانی است که سلولهای سرطانی را میسوزاند و عقیم میکند به همین علت دستگاه شتاب دهنده خطی رادیوتراپی که ابزار این کار است نقش بسیار مهمی در درمان سرطانها دارد.
وی ادامه داد: دستگاه شتاب دهنده خطی از جمله دستگاههای است که به علت تحریم ها واردات آن به کشور با مشکل مواجه است به همین علت دانشمندان و متخصصان داخلی با همکاری یکی از شرکتهای تولید کننده داخلی در حال تلاش برای تولید این دستگاه هستند.
شاهمرادی گفت: مراحل تولید این دستگاه با ارزش به خوبی در حال طی شدن است و امیدواریم تا قبل از ۲۲ بهمن امسال شاهد تولید دستگاه شتاب دهنده خطی رادیوتراپی در کشور باشیم.
وی افزود: در زمان حاضر تعداد بسیار معدودی از این دستگاه در کشور وجود دارد و شاید تعداد آن در کل کشور بین ۲۰ تا ۳۰ دستگاه باشد به همین علت بسیاری از بیماران سرطانی کشور از درمان موثر با این دستگاه محروم هستند.
مدیرکل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت اضافه کرد: برای ارائه خدمات مناسب به بیماران سرطانی نیازمند درمان با این دستگاه به حدود ۲۵۰ دستگاه شتاب دهنده خطی رادیوتراپی نیاز داریم که امیدواریم با تولید این دستگاه در کشور ظرف مدت کوتاه چند ساله به این استاندارد برسیم.