:: پاسخ جدید کوثری به هاشمی رفسنجانی+سند

 

آیت‌الله علی اکبر هاشمی رفسنجانی در بخشی از کتاب خاطرات خود (سال ۶۸) آورده است “با وساطت من در این سال محمد اسماعیل کوثری که در حبس به سر می‌برد، آزاد شد و من عامل آزادی وی بودم.”

 

محمد اسماعیل کوثری فرمانده سابق لشکر ۲۷ محمد رسول الله نیز در پاسخ به این بخش از خاطرات هاشمی رفسنجانی عنوان کرد که پادگانی در کرج که پیش از انقلاب در اختیار وزارت کشاورزی برای تربیت سپاه ترویج آبادانی بود و پس از انقلاب نیز بلا استفاده مانده بود، در اختیار لشکر ۲۷ محمد رسول الله قرار گرفت و در دوران ریاست جمهوری حضرت آیت‌الله خامنه‌ای مقرر شد تا این پادگان تا پایان جنگ در اختیار لشکر ۲۷ محمد رسول الله باقی بماند.

 

در سال ۶۸ وزیر جهاد کشاورزی دولت وقت (دولت آقای هاشمی) از بنده شکایت کرد و موضوع توسط آقای هاشمی که در آن زمان جانشین فرماندهی کل قوا بود به سازمان قضایی نیروهای مسلح فرستاده شده و این اقدام در نهایت موجب بازداشت من به مدت ۲۴ ساعت شد.

 

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای که در آن زمان رهبری کشور و فرماندهی کل قوا را بر عهده داشتند به محض شنیدن این خبر ضمن اعلام دستور آزادی بنده عنوان کردند که از این پس بازداشت فرماندهان ارشد سپاه تنها با حکم فرمانده کل قوا صورت گیرد و هیچ شخص دیگری اجازه این کار را ندارد؛ بدین ترتیب آقای هاشمی نه تنها موجب آزادی من از زندان نشد بلکه عامل اصلی بازداشتم در آن سال بود.

 

پس از بیان سخنان ذکر شده از سوی کوثری، دفتر آیت‌الله  هاشمی رفسنجانی با تکرار مواضع قبلی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، اظهارات کوثری را تکذیب کرد.

 

به گزارش فارس، محمد کوثری طی یادداشتی که آن را در اختیار خبرگزاری فارس قرار داد، ادعای دفتر آیت‌الله هاشمی رفسنجانی را با توسل به اسناد مربوطه رد کرد.

 

متن این یادداشت به شرح زیر است:

 

بسم الله الرحمن الرحیم

با سلام و عرض قبولی طاعات

با احترام بدینوسیله به استحضار ملت عزیز ایران و جناب آقای هاشمی رفسنجانی مطالب زیر را در پاسخ سایت ایشان که اسناد بازداشت بنده را منتشر کرد جهت قضاوت ارائه می‌دهم.

خدا می‌داند بنده به هیچ وجه دلم نمی‌خواست اینطور مسائل بخواهد به رسانه‌ها کشیده شود و دلیلم هم این است که از سال ۱۳۶۹ تا ۱۳۹۱ حتی در یکجا از بازداشت خودم بعد از ۸ سال دفاع مقدس بیان نکردم؛ چون می‌دانستم بدخواهان و دشمنان نظام و انقلاب خوشحال می‌شوند ولی چندی پیش (تیرماه ۹۱) تماس گرفتند که در کتاب خاطرات جناب آقای هاشمی رفسنجانی آمده است که ایشان شما را از زندان آزاد کرده است و فقط خواستم عین واقعه را بگویم ولی چون فی البداهه پاسخ دادم در بیان سال به جای ۶۸ گفتم ۶۹چون در ذهنم سال ۶۹ بود ولی بعدا که به اسناد مراجعه کردم دیدم ۶۸  درست است و اشتباه از من بود ولی بهتر است که در ارائه مطالب صداقت به خرج داده شود تا خود مردم قضاوت کنند.

۱- مثلا در متن آمده است که «حدودا ده روز قبل با نشان دادن اسناد به آقای کوثری از ایشان خواسته شد چنانچه در اظهاراتشان دچار اشتباه شده است خود اقدام به اصلاح آن نمایند». باید عرض کنم که همه اسناد چاپ شده و نشده را خود اینجانب به نماینده آقای هاشمی رفسنجانی دادم پس ایشان سندی نداشتند که به من نشان دهند.

۲- در جایی دیگر آمده: «به خاطر اشغال تاسیسات کشاورزی» مشکل اساسی همین جاست که عزیزان اطراف آقای هاشمی رفسنجانی از سوابق موضوع اصلا با خبر نبودند و نیستند که در سال ۶۲ اینجانب به اتفاق شهید بزرگوار حاچ ابراهیم همت به صورت رسمی از وزیر کشاورزی وقت (دکتر زالی) و رئیس جمهور وقت (رهبر معظم انقلاب) مجوز کتبی گرفتیم که تا پایان جنگ در اختیار لشگر ۲۷ محمد رسول الله(ص) باشد.

من حرفم این است که مگر در سال ۱۳۶۸ مسئولی پایان جنگ را اعلام کرده بود و یا جایی را به لشگر داده بودند که آنجا را تخلیه نکرده بودیم تا بخواهیم به دادگاه برویم.

۳- در جایی دیگر آمده است که «از چگونگی شروع این ماجرا که اسناد قضایی دارد می‌گذریم و از زمانی شروع می‌کنیم که شخص سردار کوثری وارد این موضوع شده‌اند». اینجانب عرض می‌کنم که چرا از اول اسناد را مطرح نمی‌کنید که نامه ۶۷-۴۰/ف ک مورخ ۸/۱/۶۸ خطاب به فرمانده کل سپاه می‌گوید:

«با سلام بر اساس درخواست دادستان نظامی تهران خواهشمند است به فرماندهان لشکر ۲۷ محمد رسول الله و لشکر سید الشهدا (مستقر در مرکز آموزش کشاورزی کرج) ابلاغ فرمایید جهت اداء پاره‌ای از توضیحات در تاریخ سه‌شنبه ۱۵/۱/۶۷ به شعبه اول دادیاری دادسرای نظامی تهران مراجعه فرمایند.

رئیس دفتر جانشین فرماندهی کل قوا علی جنتی»

حال سؤال این است که چه مرجعی و بر اساس دستور چه مسئولی نامه فوق صادر شده غیر از جانشین فرمانده کل قوا که آقای هاشمی رفسنجانی بودند.

۴- درباره آزادی بنده در بند ۳ نامه آمده است که: «آیت‌الله هاشمی رفسنجانی پس از اطلاع از موضوع و دستور برای آزادی و سردار کوثری که در خاطرات آمده است. در تاریخ ۲/۲/۶۸ طی نامه شماره ۴۳۶-۲۸ ر ف که خطاب به حجت‌الاسلام آقای رازینی به عنوان رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح می‌نویسد: جناب آقای رازینی این گونه موارد را با فرماندهان بالا باید حل کرد مزاحم فرماندهان یگان‌ها نشوید.

می‌خواهم به عرض برسانم که این نامه مربوط به آزادی اینجانب نمی‌باشد بلکه در مقابل نامه‌های فرمانده کل سپاه (سردار رضایی) و برادر عزیزم سردار فضلی فرمانده دلاور لشگر ۱۰ سیدالشهدا آنهم درخصوص درخواست تعیین تکلیف تخلیه مرکز آموزش کشاورزی کرج به ضمیمه سوابق مکاتباتی بوده که خطاب به حجت‌الاسلام آقای رازینی می‌فرمائید مزاحم فرماندهان یگان‌ها نشوید و دلیل دیگر هم این است که اگر ایشان دستور آزادی بنده را صادر فرمودند پس چرا سازمان قضایی نیروهای مسلح حکم صادر می‌کرند به شرح ذیل:

«از: اجرای احکام دادسرای نظامی ایران

به: فرماندهی محترم نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی

موضوع: سردار پاسدار محمد اسماعیل کوثری ف محمد باقر

با سلام

به موجب رای شماره ۸۵۵ مورخ ۷/۸/۱۳۷۳ شعبه ۲ دادگاه نظامی یک تهران نامبرده فوق به جرم لغو دستور سلسه فرماندهی به شش ماه حبس تعزیری تعلیقی به مدت ۳ سال محکوم گردید. مراتب جهت درج در سوابق را اعلام می‌گردد.

دادیار اجرای احکام دادسرای نظامی تهران»

در نهایت باید عرض کنم  که از سال ۶۸ به بعد به هیچ وجه کلامی به عنوان اعتراض نداشتم و به کسی هم چیزی نگفتم چون اصلا صلاح نمی‌دانستم و این را یک امتحان برای خودم می‌دانستم ولی زمانی که در صفحات ۷۳،۷۴ و ۷۵ کتاب خاطرات سال ۶۸ اطلاع پیدا کردم که نوشته‌اند آقای هاشمی رفسنجانی باعث آزادی من شدند. اینجاب مطالب را عرض کردم و الا نه سیاسی بود و نه جریانی پشت سر این موضوع پس بهتر است اطرافیان ایشان بیشتر تحقیق کنند و بعد عکس‌العمل نشان دهند.

 

به نقل از فارس