حمیدرضا طاهریزاده اظهار داشت: طی دو سال اخیر با وجود تشدید تحریمها، ظرفیت تولید فولاد کشور از ۱۲ میلیون تن به ۱۷ میلیون تن رسیده است که این تولید توسط بخش خصوصی و دولتی انجام شده و بیشترین حجم آن به بخش خصوصی اختصاص دارد.
وی تصریح کرد: بخش خصوصی طی سالهای اخیر اقدامات مناسبی در جهت ایجاد واحدهای فولادسازی انجام داده به طوری که طی دو سال اخیر حجم واردات شمش فولاد به کشور در اثر افزایش تولید داخلی شمش حدود ۱٫۵ میلیون تن کاهش یافته است.
طاهریزاده ادامه داد: این مسئله نشان میدهد که با وجود تحریمها، بخش داخلی توانسته نیاز کشور را تا حد زیادی پاسخگو باشد.
وی با اشاره به واردات ۶ میلیون تن شمش فولاد به کشور تا ۲ سال پیش، گفت: در حال حاضر این میزان واردات به ۴٫۵ میلیون تن رسیده و امیدواریم طی سه سال آینده در تولید شمش فولاد به خودکفایی برسیم و نیازی به واردات نداشته باشیم.
نایب رئیس انجمن فولاد توضیح داد: با احتساب نرخ ۶۰۰ دلاری برای هر تن فولاد، باید گفت که واردات ۴٫۵ میلیون تن شمش فولاد به کشور دو میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار ارزبری به همراه دارد که امیدواریم تا ۳ سال آینده به این میزان صرفهجویی در کشور برسیم.
وی پروژه فولاد پاسارگاد با ظرفیت تولید یک میلیون تن شمش فولاد را به عنوان یکی از بزرگترین طرحهای فولادی بخش خصوصی عنوان کرد و گفت: این طرح طی یک ماه آینده به بهرهبرداری خواهد رسید و به این ترتیب ظرفیت تولید فولاد در کشور به ۱۷ میلیون تن میرسد.
به نقل از فارس