:: متخصصان در برنامه پزشک خانواده برای هر مریض ۳ ویزیت می‌گیرند

 

محمد شریعتی افزود:‌ با اجرای برنامه پزشک خانواده در هر استان بعد از اینکه دفترچه هر فرد با مهر «نظام ارجاع» نشان دار، شد فرد تحت مقررات این برنامه قرار می‌گیرد و دیگر در صورت مراجعه فرد به پزشک متخصص بدون ارجاع توسط پزشک خانواده مستلزم پرداخت ۱۰۰درصد هزینه‌ها از جیب فرد است.

 

وی گفت: البته در دوران گذار اجرای پزشک خانواده در هر استان ورود افراد به این برنامه اختیاری است اما بعد از ۳ ماه که این برنامه در هر استان تکمیل می شود، همه مردم باید تحت پوشش این برنامه باشند در غیر این صورت از خدمات بیمه درمانی محروم می‌شوند.

وی گفت: با اجرای برنامه پزشک خانواده در واقع دسترسی مردم به پزشک متخصص تسهیل می‌شود و علاوه بر اینکه فرد در انتخاب پزشک متخصص خود بعد از ارجاع مختار است . فرانشیز پرداختی فرد نیز به ۵ درصد میزان تعرفه (اکنون ۱۰ درصد است) کاهش می‌یابد.

شریعتی اضافه کرد: با توجه به اینکه در این برنامه قصد بر این است که مراجعات بیهوده و غیر ضرور به پزشکان متخصص کم شود، برای جبران درآمد پزشکان متخصص، در بخش خصوصی علاوه بر یک تعرفه خصوصی،معادل یک تعرفه دولتی به پزشکان به ازای هر مریض ارجاعی جایزه داده می‌شود و در بخش دولتی نیز به ازای ویزیت هر مریض ۳ برابر تعرفه دولتی پرداخت می‌شود.

قائم مقام معاون بهداشتی وزیر بهداشت گفت: در این برنامه البته بیماران اورژانسی به ارجاع از سوی پزشک خانواده نیاز ندارند و در هر ساعت از شبانه روز که فرد احساس کرد به خدمات اورژانسی نیاز دارد، می‌تواند از طریق اورژانس ۱۱۵ یا مراجعه به اورژانسهای بیمارستانی با استفاده از پوشش بیمه از خدمات اورژانسی استفاده کند.

وی ادامه داد: در مورد داروخانه‌ها،آ‌زمایشگاهها، خدمات رادیولوژی و تشخیصی، پوشش بیمه‌ها مانند حالت فعلی است و مردم باید بخشی از هزینه را به صورت فرانشیز پرداخت کنند البته در مورد خدمات سطح پک بابت خدمات پزشک خانواده و داروهایی که توسط پزشک خانواده تجویز می‌شود، هیچ هزینه‌ای از مردم دریافت نمی‌شود و کل خدمات رایگان است.‌

 

شریعتی گفت: در مورد پوشش بیمه‌ای این خدمات نیز تلاش شده است که تا قبل از یکسان شدن بیمه‌ها، همه بیمه‌های پایه کشور پوشش یکسانی داشته باشند و بین آنها تفاوتی نباشد.

رئیس مرکز توسعه شبکه بهداشتی و درمانی کشور ادامه داد: با اجرای این برنامه درآمد پزشکان عمومی که به عنوان پزشکان خانواده این طرح وارد می‌شود از درآمد اغلب پزشکان عمومی در وضع فعلی بیشتر می‌شود.

قائم مقام معاون بهداشتی وزیر بهداشت اضافه کرد: در صورتی که یک پزشک خانواده در مناطق محروم شهری ۲۵۰۰نفر را تحت پوشش داشته باشد درآمدش به ۵ میلیون تومان هم می‌رسد که البته سود خالص بعد از کسر حقوق دستیارش که پرستار یا ماماست و هزینه های جانبی محل به دست می‌آید.

وی گفت: طبیعی است که هر کاری هزینه‌هایی دارد و سود خالص با درآمد فرق می‌کند البته اگر پزشک خانواده به شهرهای محروم و مناطق محروم شهرهای دورافتاده برود درآمدش به ۹ میلیون تومان هم در ماه می‌رسد و این ارقام غیر از رقمهای مربوط به پزشک خانواده در روستاست.

شریعتی افزود:‌ پزشک خانواده فقط باید حقوق پرستار یا ماما را که دستیار او هستند پرداخت کند و حقوق ۱۵ نفر دیگر اعضای تیم پزشک خانواده در سطح اول مانند کاردان و کارشناسان بهداشتی، روانشناسی و خدمه به عهده وزارت بهداشت است.

 

به نقل از فارس