فینال جام جهانی کشتی آزاد بین ایران و آذربایجان به میزبانی باکو برگزار شد. تیم ملی ایران با وجود این که داوری را هم علیه خود میدید، مقابل میزبان به یک پیروزی با ارزش رسید و قهرمان جام جهانی شد.
تیم ملی کشتی آزاد کشورمان با برتری مقابل کشور میزبان، قهرمان جام جهانی کشتی آزاد لقب گرفت. این نتیجه در حالی رقم خورد که دیدار وزن ۱۲۰ کیلوگرم باقی مانده، ولی با توجه به برتری کشتیگیران کشورمان در چهار وزن از هفت وزن، قهرمانی تیم ایران پیش از پایان مسابقات مسجل شد.
در کشتی اول، حسن رحیمی در سه تایم (یک بر یک، یک بر صفر و دو بر صفر) محمود ماگومداف را شکست داد و ایران را صاحب یک پیروزی با ارزش کرد.
اما در وزن شصت کیلوگرم، آذربایجان به برتری رسید. مسعود اسماعیلپور در دو تایم (یک بر صفر و یک بر یک) مغلوب حاجی علی یف شد.
در ادامه، مهدی تقوی و صادق گودرزی دو پیروزی با ارزش را نصیب ایران کردند. در کشتی وزن ۶۶ کیلوگرم مهدی تقوی در سه تایم (یک بر صفر، دو بر صفر و پنج بر صفر) جبرئیل حسن را مغلوب کرد و صادق گودرزی نیز در سه تایم (چهار بر صفر، دو بر صفر و یک بر صفر) اشرف علی یف آذربایجانی را شکست داد.
در مسابقه وزن ۸۴ کیلوگرم، احسان لشکری در دو تایم (یک بر صفر و یک بر صفر) به شریف شریف اف قهرمان سال ۲۰۱۱ جهان باخت. این کشتی با اعتراض مربیان ایران به داوری همراه بود، چرا که در کلینچ داوران، امتیاز کشتیگیر ایران را ندادند. با وجود این باخت، ایران همچنان از آذربایجان سه بر دو جلو بود.
در کشتی مهم وزن ۹۶ کیلوگرم، دو قهرمان جهان یعنی رضا یزدانی و ختاگ گازیموف به مصاف هم رفتند. یزدانی تایم نخست را با کلینچ برد، ولی در تایم دوم، داوران در کمال ناباوری، در حالی که گازیموف انگشت به چشم یزدانی فرو میکرد، یک امتیاز به کشتیگیر میزبان دادند.
اعتراض مربیان هم فایدهای نداشت تا یک امتیاز دیگر به گازیموف داده و برنده تایم دوم شود. این حرکت داوران در نوع خود، شگفتی در داوری بود که به سود میزبان رخ داد. وقت سوم هم به کلینچ کشیده شد که باز هم گوی به سود یزدانی بود و کلینچ را تبدیل به امتیاز کرد تا ایران به چهارمین پیروزی برسد و یک قهرمانی با ارزش برای ایران در خاک آذربایجان رقم بخورد.
گازیموف پس از این باخت با مشت به صورت یزدانی کوبید و بازبینی فیلم هم سودی برای آذربایجان نداشت.
در کشتی وزن ۱۲۰ کیلوگرم که تأثیری در نتیجه تیمی نداشت، کمیل قاسمی در دو تایم (دو بر صفر و یک بر یک) مغلوب جمال الدین ماگومداف شد، ولی ایران سرانجام به پیروزی چهار بر سه رسید.
در مسابقه ردهبندی نیز آمریکا پنج بر دو از سد روسیه گذشت و در مکان سوم قرار گرفت.
تیم ملی کشورمان پیش از این در جامهای جهانی ۱۹۹۶ تهران، ۱۹۹۸ آمریکا، ۲۰۰۱ آمریکا و ۲۰۰۶ ساری بر سکوی قهرمانی قرار گرفته بود.